Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ В ЧЕРКАСЬКОМУ ДНЗ

Дата: 22.12.2016 09:10
Кількість переглядів: 1542

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

19 грудня – одна із найочікуваніших дат в році, день, перед яким усі дітлахи намагаються бути якомога чемнішими – свято Миколая.

Саме 19 грудня у Черкаському ДНЗ була організована для дітей розвага «Зустрічаємо святого Миколая». Вихователь Падалка Катерина Анатоліївна познайомила дітей з віршованою легендою про  Святого Миколая.  Діти з нетерпінням чекали приходу легендарного гостя, закликали його піснями, хороводами та жартівливими іграми. Діти в образі Місяця та Зірочок освічували дорогу Миколаю, а Янголята, вирушивши у подорож, швидко відшукали святого Миколая та привели до дитячого садочка. Діти привітали гостя, подарували йому вірші, пісні та веселий танок. Миколай (учень 5 класу Черкаської ЗОШ№2 Прядко Максим), в свою чергу, поздоровив дітей та дорослих зі святом та побажав усім добра, миру та благополуччя. А подаруночки для дітей він сховав під подушкою…

У день перед святом усі згадують  свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше…  Дітей дуже хвилювало питання: чи буде подарунок під подушкою, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть   подарунок, а неслухняні – прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися. Діти були дуже здивовані, коли спочатку знайшли різочку, можливо навіть розгублені, але смуток змінився радістю, коли малята помітили, що під подушкою є ще особливе печиво "миколайчики". Таке обрядове печиво здавна випікали на Україні до цього святкового дня. А далі було ще цікавіше: знайшлися під подушкою і солодощі, та ще й гарні даруночки майбутнім школярикам – альбоми та фарби з олівцями.

Але на цьому радісні події не скінчилися – після розваги майбутні школярики зустрілися зі своєю першою вчителькою Прядко Вікторією Вікторівною. Не дарма вчителька зустрілася вперше зі своїми учнями саме в цей день, адже здавна вважалося, що гарні та добрі справи треба починати саме в день святого Миколая!

Таким веселим та радісним для малят видалося свято завдяки людям, чиї душі світяться добром. Діти, батьки та колектив Черкаського ДНЗ висловлюють щиру подяку члену батьківського комітету Борщовій Тетяні Миколаївні за майстерно випечені з любов’ю святкові «миколайчики». Особлива подяка Склярову Олександру Олександровичу, який ніколи не залишається осторонь проблем навчальних закладів та завжди готує подарунки для дошкільнят до зимових свят. З’явився у Черкаського ДНЗ ще один спонсор – людина з доброю та щедрою душею – Антон Дмитрович. Це управляючий газовою заправкою «Хеліос», що знаходиться в селищі Черкаському.  Щира подяка Антону Дмитровичу та Черкаському селищному голові Падалка Сергію Володимировичу за солодкі подарунки дітям до дня святого Миколая. До того ж, завдяки Антону Дмитровичу, в Черкаському садочку є телевізор та музичний центр, які дуже допомагають у підготовці та проведенні занять, свят та розваг для дошкільняток.

Цікавою та повчальною видалася розвага в дитсадочку. Маємо надію, що зерна добра, посіяні в душах дітей в дитинстві, проростуть добрими вчинками вже дорослих людей в майбутньому.

Низький уклін та слова подяки всім, хто допоміг малятам одержати такі корисні та смачні даруночки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь