Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Весняне намисто" збирає любителів фольклору і мелодійної української пісні в селі Прелесне

Дата: 03.05.2018 17:48
Кількість переглядів: 878

        

   З метою збереження та популяризації народного мистецтва 28 квітня в   мальовничому куточку Донеччини – селі Прелесне  Черкаської об’єднаної громади  відбулося  загальногромадське  свято  українського фольклору  «Весняне намисто»,  яке проводилося з ініціативи відділу культури та туризму селищної ради  за сприяння виконавчого комітету Черкаської  селищної  ради.   

        Другий рік поспіль «Весняне намисто» збирає любителів фольклору і неповторної української пісні біля музею під відкритим небом. Цього дня Прелесне приймало рекордну кількість творчих особистостей - майже 180 учасників  творчих аматорських  та народних колективів  об’єднаної громади та сусідніх міст представили понад 20 номерів художньої самодіяльності.

        

        Учасників культурно-мистецького заходу привітав Черкаський селищний голова Сергій Падалка та подякував артистам і майстрам за ентузіазм, відродження та популяризацію фольклору і народних традицій, побажав присутнім отримати насолоду від перебування на нашій гостинній землі, а також, запевнив, що наступного року свято набере більш масштабних обертів.  

        Яскравими виступами підкорювали серця глядачів творчі аматорські колективи закладів культури Черкаської ОТГ, що підготували традиційні народні обряди, національні ігри та співи весняного циклу.

       

        

         Цікаво та професійно підготовлено презентували свої  виступи  вокальних  колективів  «Мелодія», «Курінчата», «Душа співає», «Калиноньки» і «Курінець», що завітали із міста Краматорськ. Українські  мелодії  та  народні пісні у їх виконанні  полонили  сільського слухача.

        

        

        

  Весняним запалом і дівочою вродою глядачів заворожили учасниці танцювальної студії «Восторг» зі Слов’янська.

На  фольклорному святі була представлена виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, яку презентували  учасники творчих колективів закладів культури Черкаської ОТГ, Донецького обласного музею  народної архітектури, побуту і дитячої творчості  та  міста Краматорськ.  Тож усі глядачі, мали змогу насолодитись не тільки дійством на сцені, а й отримати справжнє естетичне задоволення, завітавши на ярмарку майстрів! Там можна було придбати цікаві поробки, сувеніри на згадку, прийняти участь у майстер-класах, а також відновити свої сили смаколиками та напоями від кухарів.

         

         

         

       Всі бажаючі мали змогу  взяти участь у майстер-класі з  художнього вибивання  на полотні  та  особисто виготувати  лелеку з  серветок та ниток.

       Колоритне різнобарв’я виступів творчих колективів об’єднаної громади та сусідніх міст засвідчувало, що у нашому східному регіоні шанують наші спільні цінності, спільну історію і найголовніше – наше спільне майбутнє! 

       Свято фольклору дало  організаторам можливість познайомити місцеву аудиторію з оригінальними фольклорними мелодіями, яскравими традиціями та незабутньою атмосферою рідної  України.

         

      

         

     Безліч нагород, відзначень, подарунків отримали учасники творчого заходу за вагомий внесок у культурний розквіт країни і відродження звичаїв та обрядів Донецького краю. Учасники дякували організаторам, а організатори - учасникам за ту творчість, що йде з глибини сердець і пробуджує почуття величі українського народу! 

         

       Ось такий  весняний подарунок  зробив  відділ культури та туризму Черкаської селищної ради  землякам!
       Щиро дякуємо за підтримку у проведенні  свята відділ освіти, Прелесненську загальноосвітню школу, заклади  культури  селищної ради,  Донецький обласний музей  народної архітектури, побуту і дитячої творчості, Партію пенсіонерів України міста Краматорська  і сподіваємось, що чергове свято фольклорного мистецтва та  народної творчості розправить крила,  набере обертів та стане традиційним в нашій об’єднаній громаді.

 

Валентина Гавриш, начальник відділу

культури  та  туризму  селищної  ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь