Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’ять вічно жива

Дата: 11.05.2018 11:12
Кількість переглядів: 577

         

         

Уже в 73- й  раз у ці весняні і теплі дні ми маємо нагоду схилити голови у пам’ять про безсмертний подвиг нашого народу, що вистояв і переміг у полум’ї Другої світової війни. 73 роки Перемоги!. «Пам’ятаємо.  Пам’ятаємо». Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для людства була  Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили об’єднані нації. Ми пам’ятаємо: той хто захищає свою землю,  завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильними. Вона – запорука неминучості нашої перемоги.

Так, з нагоди святкування Дня пам’яті та примирення, 8 травня у приміщенні Привільського культурно – просвітницького центру відбулася година пам’яті «Пам’ять вічно жива» з переглядом тематичного документального фільму «Історія гідності – Друга світова війна».

Святковій день Перемоги у селі Привіллі розпочався з урочистого мітингу біля Меморіалу Слави на якому згадали про всіх тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для нашого щастя. Староста села Т. М. Колісник  привітала всіх присутніх зі святом Перемоги, після чого була оголошена хвилина мовчання.

Закінчився мітинг покладанням квітів до Меморіалу Слави.  А далі урочистості продовжились святковим концертом, у програмі якого – пісні воєнних років у виконанні місцевих артистів – аматорів Олени Кіріндясової, Рімми Андрусівої, Олени Кривоконь, Володимира Покотило, учнів Привільської ЗОШ I-III ступенів, та хореографічні композиції на воєнну тематику.

У холі культурно – просвітницького центру була оформлена тематична книжкова виставка «І пам’ять про війну нам книга оживляє». Література, яка була представлена на виставці, мала на меті ознайомити сучасних дітей – читачів з творчістю письменників – фронтовиків, які брали участь у визвольних боях проти фашистської навали. Поезія М. Бажана, П. Воронька, А. Малишка. Художні твори О. Довженка, В. Бикова…

Бажаючі мали змогу оглянути виставку дитячих малюнків «Подвигу жити вічно». Після урочистостей всіх присутніх частували смачним фронтовим кулішем та солодким чаєм. Велика подяка спонсорам за допомогу у проведенні свята, а саме приватним підприємцям Гавриленко, ЧП Бушна магазин «Магістраль», ЧП Сироватка, Г. О. Говта, М. С. Аліфіренко , Р. А. Уманець.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь