Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В об'єднаній громаді вшанували пам'ять загиблих військовослжбовців, які віддали власне життя у боротьбі за українську державу, увійшовши в безсмертя.

Дата: 13.05.2018 22:47
Кількість переглядів: 719

           

13 квітня 2014 року  близько 12:30 на околиці села Октябрьське, нині село Маячка, Слов’янського району Донецької області під час руху колона десантників була обстріляна терористами зі заздалегідь підготовлених позицій з підствольних гранатометів та щільним прицільним вогнем зі стрілецької зброї.   Внаслідок обстрілу загинули:

Майор Заброцький Вадим Йосипович;

Капітан Дульчик Віталій Георгійович;

Сержант Рудий Віталій Валентинович;

Сержант Славіцький Олег Вікторович;

Молодший сержант Хрущ Сергій Юрійович;

Старший солдат Якимов Олександр Валерійович.

     Указом Президента України "За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу", вони всі нагороджені орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

         

      В 2017 році на місці гибелі героїв було встановлено пам’ятний знак, відкриття якого відбулося 13 травня 2017 року.

      В цьому році, саме 13 травня,  біля  пам’ятного знаку загиблим військовослужбовців  95-ї Житомирської десантно-штурмової  бригади  відбувся  мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті воїнів, які героїчно загинули в ході ведення бойових дій  під час АТО.

  У пам’ятному заході взяли участь представники  місцевої влади, 95-ї  Житомирської десантно-штурмової бригади, громадськість, волонтери, учнівська  молодь, мешканці  громади.

      Під час пам’ятного мітингу лунали виступи, слова яких пронизані печаллю та смутком у зв’язку з тяжкою втратою – загибеллю синів України.

         

      Капелан збройних сил України Геннадій Лисенко згадав тих, хто віддав за Україну найдорожче – своє життя, хто ризикуючи життям, продовжує захищати нашу країну заради  мирного та щасливого життя українського народу. Засуджуючи війну, яка посилає нам жорстокі випробування,  з жалем  та біллю наголосив, що ми втрачаємо кращих людей, справжніх героїв.

     Зворушливі слова про  героїв, які не вмирають, а вічно житимуть у наших серцях прозвучали від  керівника громадської організації міста Слов’янськ Олега Зонтова. «Нажаль, молоді бійці   95-ї Житомирської бригади   вже не зустрінуть свою наступну весну разом з нами, але поки ми пам’ятаємо про бойових побратимів – вони живуть в наших серцях», - завершив свій виступ громадський активіст.

         

     Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих військовослжбовців, які віддали власне життя у боротьбі за українську державу, увійшовши в безсмертя.

     Після завершення мітингу діти поклали до підніжжя пам’ятника  гірлянду пам’яті, уквітчану  рожевими маками, а всі присутні - живі квіти та вінки.

                                                                                                                             Валентина Гавриш, начальник відділу культури

                                                                                                                              та  туризму Черкаської селищної ради, ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь