Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Веселий ярмарок» у Черкаському ДНЗ «Дюймовочка»

Дата: 19.11.2018 11:17
Кількість переглядів: 494

 

 

У Черкаському  ДНЗ «Дюймовочка» створена цілісна система всебічного розвитку особистості громадянина-патріота України шляхом ознайомлення дітей з культурою, традиціями та звичаями українського народу, а також формування у них почуття причетності до історії та майбутнього свого краю, пробудження і виховання патріотичних почуттів.

Найпоширенішою формою патріотичного виховання в нашому садочку є проведення свят та розваг у народному стилі, де діти інсценують різноманітні народні обряди, співають народні та сучасні українські пісні, танцюють таночки, грають у дитячі народні ігри. Така «жива»  форма спілкування дітей із прадавніми звичаями має неабияке  значення для засвоєння ними важливих культурних цінностей, що споконвіку передавалися від діда-прадіда.

15 листопада 2018 року дошкільнята нашого садочка запросили на осіннє свято «Веселий ярмарок» своїх батьків. Ярмарок дійсно був веселим – було що продавати, було за що купувати! Звучали дзвінкі сучасні українські пісні, запальні українські таночки викликали у глядачів шквал емоцій. 

Два кума продавали порося за великі гроші, бо жінка зі світу зживе, якщо дешево продати, та корову, що молока дає так багато, що за день не видоїти… «Сало, м'ясо, порося, ще корову, ще коня – це не купите щодня!» - так діти закликали покупців на ярмарку.

А ще: - «Ой там на товчку, на базарі жінки чоловіків продавали!..» - за мотивами цієї народної пісні малюки грали у рухливу гру «Продаж».

Не забули долучити до ігор і батьків, які з великою радістю брали участь у грі «Хто краще затанцює «Гопачок»

І, хочеться сказати про те, що тільки завдяки плідній співпраці нашого колективу з батьками осіннє свято для дошкільнят було таким яскравим та веселим!

 

                                                                                                               Тетяна Мельниченко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь