Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Слов’янську за підтримки ЄС відкрили Центр надання адмінпослуг

Дата: 06.12.2018 09:32
Кількість переглядів: 488

Фото без опису

5 грудня у Слов'янську голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць, заступниця голови Представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн та директор ПРООН в Україні Янтомасом Хімстрою відкрили оновлений Центр надання адміністративних послуг.

Центр споруджено та повністю облаштовано за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах нового етапу спільного проекту ЄС/ПРООН «Підтримка Євросоюзом сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування, 2018-2022 роки», що є частиною Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Очікується, що Центр надаватиме 200 видів адміністративних і соціальних послуг понад 200 000 громадян Слов’янська та навколишніх населених пунктів. Загальна вартість проекту становить 510 000 доларів США, з яких внесок із місцевого бюджету складає 88 000 доларів США.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зазначив, що це ще один крок до створення комфортної, прозорої системи державного сервісу, у центрі якої - людина та її потреби.

«Загалом на реконструкцію адмінбудівлі, придбання меблів та обладнання Центру ЄС спрямував 11 млн 141 тисячу гривень. Я дякую нашим друзям із Європейського Союзу за цю суттєву допомогу. Не маю сумнівів, що оновлений ЦНАП люди високо оцінять, і він і надалі буде розвиватися та поліпшувати свою роботу. Якщо п’ять років тому, у 2013-му, тут можна було отримати 40 адмінпослуг, зараз -192, і вже усе готове для того, щоб надавати 200 адміністративних та соціальних послуг», – зауважив Олександр Куць.

Фото без опису

ЦНАП забезпечено усіма необхідними ресурсами, зокрема офісними меблями, обладнанням і серверною кімнатою, але найважливіше – фаховим і навченим персоналом, який надаватиме послуги на високому рівні. Центру також передано «цифрові валізи» – мобільні пристрої для надання послуг за межами центру за моделлю «виїзного адміністратора». Це дозволить отримати послуги особам з інвалідністю, жінкам з малими дітьми та людям похилого віку з віддалених районів − потрібно лише зателефонувати до ЦНАПу. Працівники Центру зможуть надавати необхідні послуги, відвідуючи їх удома з «цифровими валізами», до яких входять ноутбук зі спеціальним програмним забезпеченням, пристрій для зчитування ID-карток, сканер, принтер, фотоапарат і модем.

У ЦНАПі є рампа, широкі двері, вбиральні з поруччям, а також надписи шрифтом Брайля для осіб із вадами зору, системи електронної черги й оплати послуг для збільшення обсягів надання послуг і підвищення ефективності роботи персоналу.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь