Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Понад 60 млн гривень витратили у 2018 році на придбання житла для дітей-сиріт

Дата: 13.12.2018 08:42
Кількість переглядів: 469

    Понад 60 млн гривень витратили у 2018 році на придбання житла для дітей-сиріт

         На Донеччині продовжується реалізація проектів з вирішення доволі болючого соціального питання – забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Станом на кінець 2018 року з різноманітних джерел фінансування на придбання житла спрямовано понад 60 мільйонів гривень та придбано 168 квартир і 10 будинків для створення дитячих будинків сімейного типу.

       Так, у 2018 році за умови співфінансування 50/50 з обласного та місцевих бюджетів для дітей-сиріт придбано 105 квартир на загальну суму  22,5млн гривень. Ще 63 квартири на 16,7 млн гривень було придбано за рахунок субвенції з державного бюджету. Для порівняння, протягом 2017 року з цих джерел було придбано 137 квартир. Збільшення обсягів придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа легко пояснити тим, що Донецька облдержадміністрація визначила одним зі своїх пріоритетів максимальне забезпечення житлом цих дітей.

       Важливою частиною забезпечення дітей-сиріт житлом є створення дитячих будинків сімейного типу. Ці заклади сприяють швидшій соціалізації дітей, адже діти живуть у великій, дружній сім’ї та забезпечені теплом та любов’ю нових батьків. Для того, щоб умови проживання були максимально комфортними, обласна влада за два роки придбала 16 відремонтованих та повністю оснащених житлових будинків на загальну суму у понад 30 млн гривень.

      Попри те, що щороку збільшуються видатки на придбання житла для дітей-сиріт, не мають власного житла ще майже 2800 дітей, а тому Донецька ода продовжуватиме докладати зусилля для виправлення цієї ситуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь